Høje-Taastrup og InQvation sætter fremtidens digitale kompetencer til debat på Folkemødet

I samarbejde med innovationscentret InQvation inviterer Høje-Taastrup Kommune til paneldebat på Folkemødet. LEGO Education byder på workshops med robot-programmering.

Publiseret 1. juni 2017

Fjernstyret legobil

Foto: Marie-Louise Baes

Digitale teknologier som robotter forandrer arbejdsmarkedet i disse år. På dette års Folkemøde, der finder sted fra 15. til 18. juni i Allinge på Bornholm, sætter Høje-Taastrup Kommune fokus på, hvilke kompetencer der bliver efterspurgt i fremtiden, og hvordan vi bedst ruster vores børn og unge til det digitale arbejdsmarked. Det sker i tæt samarbejde med det nye, lokale innovationscenter InQvation og med LEGO Education.

”Vi vil gerne vise, at robotterne og den digitale teknologi giver os nye muligheder. Når vi bygger ny skole i Nærheden inddrager vi den nye teknologi til at skabe bedre læring – i samarbejde med både LEGO Education og en række andre store virksomheder”, siger borgmester Michael Ziegler og fortsætter: ”Når vi er på Folkemødet, er det både for at fremhæve, hvad vi selv gør, men også for at lære af andre”.

Birger Hauge, Director Public Affairs & Education hos InQvation, forklarer virksomhedens perspektiv: ”Vi arbejder med at udvikle nye teknologier og teknologiske løsninger. Her betyder tid og hastighed alverden, så man kommer først med det nye produkt. For at kunne bruge de nye teknologier, skal man først kende dem – og det er derfor, det er så vigtigt, at børn og unge allerede i skolen bliver præsenteret for dem”.

Robot-workshop

Fremtidens digitale kompetencer kommer i fokus fredag eftermiddag på Folkemødet, hvor LEGO Education afholder flere workshops. Her kan de besøgende få et lynkursus i, hvordan man programmerer en robot og får den til at udføre små handlinger. Der vil bl.a. være en ”robot-tovtrækningskonkurrence”, hvor deltagerne først skal programmere robotten, og så bagefter lade den konkurrere med de andres.

Mads Steffensen styrer panelet

Senere på dagen vil radioværten Mads Steffensen være ordstyrer, når et panel skal drøfte en række dilemmaer om fremtidens kompetencer. Blandt de dilemmaer, der bliver bragt på banen, er f.eks. medarbejderen, der ser sit job truet af robotterne, og faren, der gerne vil have at sønnen lærer mere teknologi i skolen. Panelet skal så give deres bud på, hvad medarbejderen kan gøre for at fastholde sit arbejde, og faren og skolen for at give sønnen de bedste kompetencer til at møde arbejdsmarkedet.

Panelet består udover Michael Ziegler og Birger Hauge også af Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet, Adam Lebech, branchedirektør i DI Digital, Helle Rootzen, professor på Danmarks Tekniske Universitet, og Frances Benzon, præst ved Ansgarkirken i Hedehusene.

”Jeg synes, der tegner sig nogle spændende drøftelser i panelet: Hvordan kan vi både udnytte teknologiens muligheder, så vi får skabt nye jobs, og så vi optimerer hvert enkelt barns læring i skolen? Det er emner, som bør optage os alle, og hvor vi med udviklingen af nye skoler i Høje-Taastrup Kommune giver vores eget aktuelle bud”, siger Michael Ziegler.