Nu spirer det igen i Nærhedens skolehaver

Elever fra 1.-4 klasse på Hedehusene Skole og Charlotteskolen er nu i fuld gang med at forberede jorden i Nærhedens skolehaver til en lang og for forhåbentlig frugtbar sæson.

Publiseret 30. maj 2017

Pressemeddelelse fra NærHeden.

Både små og større elever har nu taget spader og hakkejern i brug for at klargøre jorden til endnu en sæson i skolehaverne i Nærheden. Eleverne skal henover foråret, sommeren og sensommeren bearbejde jorden, så frø, luge, vande, høste og undervejs lære en masse om naturens gang og planternes vækst.

”Med skolehaveprojektet får børnene en unik mulighed for at prøve kræfter med forskellige fagligheder – men det hele foregår ude i naturen. Vi måler arealer, beregner vandmængder, lærer om næringsstoffer og de forskellige plantetyper. Og så bruger børnene deres krop på en helt anden måde, end de plejer. ” fortæller naturvejleder Thomas Gyalokay fra Høje-Taastrup Kommune.

Planen er, at der skal sås 15 forskellige slags grøntsager, og at eleverne til efteråret kan få høsten med hjem til deres familie.

”Alle er velkomne til at kigge forbi skolehaverne og nyde synet af de fine, små haver. Man skal bare ikke plukke børnenes grøntsager – dem skal de selv have lov til at høste”, siger Thomas Gyalokay.

”Det er rigtig dejligt at se, at børnene nu er i gang igen i skolehaverne. Om nogle år kommer den nye skole i Nærheden, hvor eleverne fra Hedehusene skole og Charlotteskolen skal gå, og så er det en stor fordel for begge parter, at vi har lært hinanden lidt at kende, ” udtaler chefkonsulent Maya Arffmann fra NærHeden P/S.

Skolehaverne ligger på et stykke tidligere økologisk dyrket mark langs Sejlbjerg Allé.

Haveformidler Anne Bojesen er tilknyttet projektet og bruger en stor del af sin tid i skolehaven sammen med børnene. Høje-Taastrup Kommunes naturvejleder Thomas Gyalokay koordinerer skolehaveprojektet og bistår med sin viden i undervisningen. Projektet er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune, NærHeden P/S, Hedehusene Skole og Charlotteskolen.

Byhave for alle på vej

Der er godt nyt for alle, der gerne vil dyrke jorden eller mødes og hygge sig i det fri. I løbet af sommeren åbner NærHeden op for ”Byhaven” med fælles udekøkken og plantekasser for alle haveelskere. Byhaven kommer til at ligge tæt ved skolehaverne.