Skip til hoved indholdet

Fra korn til kiks

Fra korn til kiks – forskellige måder at male mel og bage en kiks. Om kornsorter, høst og betydningen af korn.

Vi prøver at blive klogere på kornsorter – deres oprindelse og anvendelse. Korn er jo forædlede græsarter, så vi sammenligner med græs i området. Vi taler om høst, tærskning og hvordan man kan knuse kærnerne til mel. Vi har både gruttesten og håndkværne til rådighed, så vi kan få lavet en håndfuld mel til hver elev. Det skal vi have samlet til kiks, som kan bages over bål. Måske kan vi endda nå at supplere med lidt blommesyltetøj eller ryste en klump smør.

Periode:

August til November

Lokalitet:

Økobase Hakkemosen

Tidsrum:

2 timer

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

Nyttige genveje:

Aula

Kontakt os

Skole- og PPR-center
Telefon: 43 59 10 00
email: spc@htk.dk